Huoltovarmuus

Pitkässä kriisissä tarvitaan kriittistä omaa tuotantoa
Tuotantotaloudelliset järjestelyt vakavan kriisin varalle on yksi Huoltovarmuuskeskuksen strategian painopistealueista. Mutta mitä termi tuotantotaloudelliset järjestelyt käytännössä tarkoittaa? Huoltovarmuustoimien toimeenpano -yksikön johtaja Aki Laiho kertoo, mistä on kyse.

Privaatit 5G-verkot käyttöön turvallisesti
5G tuo mukanaan monia hyötyjä ja mahdollisuuksia, mutta myös uusia huolenaiheita. Uusi ohje auttaa huoltovarmuuskriittisiä organisaatioita ottamaan käyttöön 5G-erillisverkkoja systemaattisesti ja turvallisesti.

Sote-palveluiden asiakkaat tarvitsevat ateriansa myös häiriötilanteissa
Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaille ruokahuolto on osa hoitoa ja hoivaa. Näiden haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten ruokahuolto myös kriisi- ja poikkeusoloissa on turvattu lainsäädännöllä. Koska toiminta on kriittistä, sen onnistumiseen erilaisissa olosuhteissa kiinnitetään paljon huomiota. Näin myös Päijät-Hämeessä, missä sote-palveluiden ruokahuollon eri tahot pitävät tiiviisti yhteyttä. Lisäksi poikkeusolojen toimintaa on myös harjoiteltu, viimeksi HÄME24-harjoituksessa.

Sateenvarjot valikoituivat suomalaisten varautumisoppaan kanteen syystä
Syksyllä julkaistua varautumisopasta on ollut koostamassa yli 20 organisaatiota. Tietoa on päivitetty ja päivitetään myös jatkossa. Oppaan kuvitukseen valittiin ruotsalaisten oppaan kuvitusta rauhallisempi tunnelma.

Huoltovarmuusneuvoston puheenjohtaja Topi Manner: Uusia näkemyksiä Suomen huoltovarmuustoimintaan
”On keskeistä, että yhteiskunnan eri sektoreiden osaaminen ja näkemykset hyödynnetään huoltovarmuuden kehittämisessä. Näen, että Huoltovarmuusneuvoston työssä eri sektoreiden näkemysten ristiinpölytys on tämän kehittämisen käyttövoima. Kun eri tahot kohtaavat, syntyy niin oppimista, näkemyksiä kuin neuvoja.” Näin sanoo syyskuussa työnsä aloittaneen Huoltovarmuusneuvoston uusi puheenjohtaja Topi Manner.

KyberSoTe-projektissa luodaan käytäntöjä kyberturvalliselle organisaatiokulttuurille
Jyväskylässä haetaan tieto-ja kyberturvallisia toimintatapoja sote-alan arkeen sekä keinoja parantaa vuorovaikutusta sote- ja IT-ammattilaisten kesken. Kolmivuotisen KyberSoTe-projektin vetovastuu on Jyväskylän ammattikorkeakoululla.

Yhteen hiileen puhaltaminen koko yhteiskunnan tasolla teki vaikutuksen

On jokaisen vastuulla varautua pankkipalveluiden katkoihin

TIETO24-harjoituksen tarkkailijat: “Kyberuhkien torjunta on tiedonvaihtoa”
